כוחו של ההום סטיילינג – לגור במושב ולחוש את החופש
מרכז הארץ העמוס ושוקק החיים הוא האזור שיש בו הכול – אך לעיתים כולנו היינו שמחים לזכות בתוכו למעט מנוחה. אומנם זה נראה לא מציאותי, אך המנוחה הזו בהחלט קיימת: היא נמצאת באותם יישובים פסטורליים שבלב המרכז הפועם, המושבים והקיבוצים ששמרו על הצביון הכפרי ועל השקט הנדיר כל כך. זוג תושבי בצרה, שביקשו לעצב מחדש את ביתם ובית ילדם הקטן, ביקשו עוד משהו אחד קטן להשלמת התמונה: אווירה משוחררת, קלילה. מעצבת הפנים נועם שוסטר ינאי, הגשימה את משאלתם.
"מדובר בבני זוג בני 30–35, נשואים פלוס ילד", היא מספרת. "הם רצו בית מאוורר, תחושה של חופש, מראה נקי עם נגיעות צבע עדינות. עשיתי זאת בעבודת הום סטיילינג שנמשכה כשלושה חודשים".
החלל הראשון שלו הקדישה נועם תשומת לב הוא המרחב הציבורי, באופן טבעי, שנמצא בכניסה אל הבית. "הסלון, הכניסה ופינת האוכל, וכן המטבח, נמצאים בחלל אחד – Open Space, כך שהעיצוב בין הפונקציות היה חייב להסתנכרן יחד לשפה משותפת", היא מספרת. "הלקוחות רצו ליצור בית צעיר אך עם זאת אלגנטי, להכניס את הטבע לתוך הביתה. לכן בחרנו באומנות, בצבעוניות ובחמימות, שנותנות תחושה קלילה ולא כבדה בחלל המרכזי.
בחרנו להכניס עציץ גדול, בממדים של עץ כמעט, הממוקם לצד הספה ונותן תחושה טבעית ונינוחה גם כשיושבים בתוך הבית. הוספנו גם וילונות פשתן לבנים מהתקרה ועד הרצפה, בכל האזור הציבורי, שתורמים מאוד לתחושה הביתית באזור המרכזי הזה".
ומה נעשה בשאר החללים? המטבח עוצב על ידי האדריכל שליווה את בני הזוג. המעצבת הוסיפה לעבודתו גופי תאורה לבנים, כדי לחזק את תחושת החופש המבוקשת בבית. הלבן הדומיננטי מתחבר היטב גם עם פלטת הצבעים של החלל הציבורי כולו.
בחדר השינה של ההורים היה חשוב לזוג להשיג תחושה חמימה וטבעית, לכן בחרה המעצבת יחד איתם בחומרים טבעיים כמו וילונות פשתן בצבע בז', בצבעים חמים כמו מיטה בריפוד חום, בשטיח בצבע שמנת, ובשידות בגוון עץ טבעי שמתחברות עם דלתות הארון. "שילבנו את צבע העץ הטבעי עם צבע הקירות בבית – צבע חם שנבחר בקפידה על ידי האדריכל", מספרת נועם.
בחדר ילדים התבקשה המעצבת ליצור בצבעים שמחים, טעם זאת לשמור על רוגע. "בחרנו גוון מוקה לקיר המרכזי בחדר הילדים, ועליו הדבקנו מדבקות קיר של דמויות יער", היא מספרת. "בעבודת הנגרות נבחרו צבעים חזקים יותר, וכך גם בקיר שבראש המיטה: בחרנו לתחם אותה במעין בית עם נגיעה של צבע כחול עמוק. יתר החומרים בחדר במראה טבעי, כדי לשמור על תחושת הרוגע בחלל".
אחרון חביב היה חדר המשפחה – כאן ביקשו בני הזוג להמשיך את אותה אווירה רגועה משני החדרים האחרים. הספרייה שנקנתה לחלל זה היא בגוון עץ, המזכיר ו'משוחח' עם הצבע של שולחנות הסלון. השטיח בגוונים בהירים וגם הספה והאומנות, כדי לשמור על אותו רוגע חשוב.
אם כן, גם בלב המרכז הסוער אפשר, מתברר, למצוא פינה חמה של שקט – ואפילו להפוך אותה למתחם חופש פרטי. תחושת החופש הזו, והבית המאוורר, הם משהו שאין לו תחליף בשום שלב בחיים, ובימי הקורונה אשר 'נחתו' על כולנו, יש להם משמעות כפולה ומכופלת. בעזרת המעצבת, נועם שוסטר ינאי, בני הבית כזו בזה בדיוק – ובעוד הרבה יותר.
קרדיטים:
אדריכלות: קינן אדריכלים
ריהוט: לילו הום, טולמנס דוט, זארה הום, תמה, אדישן
אקססוריז: פרת ליבינג, תמה שופ, פיין לאב, זארה הום, two m, פיין לאב
גופי תאורה: פרת ליבינג, אסף ווינברום.
אומנות: 1of135, גלריה פחות ממאה.