צמחיה מלאכותית? זה טבעי!
אומרים שהאדם הולך ומתרחק ממקורותיו, מאימא אדמה. אומרים שככל שהקִדמה משתלטת יותר על חיינו, כך אנחנו מתרחקים יותר מהאדם המחובר לטבע. הכול נכון, אך גם היום קשה למצוא אדם שיסרב להכניס את הצבע הירוק לביתו, שיגיד 'לא' לנגיעה של טבע ושל צמחייה שתעשיר את החלל סביבו.
אך יש כאן דבר חשוב שלעיתים אנחנו שוכחים: להכניס צמחייה הביתה, או אל המשרד, משמעה לטפל בצמחים על בסיס קבוע. ומה אם אנחנו לא מחזיקים ביכולות הנדרשות לכך? מה אם הצמח נובל עוד לפני שאנחנו מביטים בו?
במקרים כאלו עומדת לרשותנו אפשרות נוספת, נוחה יותר. היום מציעות חברות רבות, כדוגמת garden market, עוד פריט דקורטיבי שיאפשר לנו להכניס מעט (או הרבה) ירוק הביתה: צמחייה מלאכותית שמרגישה ממש כמו אמיתית
כאמור, צמחיה מלאכותית הינה דרך נהדרת למילוי חללים ריקים בבית. אפשר להניח אותם על אדן החלון, אפשר להציב אותם על הרצפה, למקם אותם ליד הכיור, לשים על שידה לצד המיטה… האפשרויות רבות מאוד, וכפי שגם אתם כבר בוודאי יודעים – העניין מתחבר ישירות לעיצוב הנורדי־סקנדינבי. בסגנון העיצוב הזה נעשה שימוש רב בצמחייה, כדרך נפלאה להכניס צבע לבית ולהוסיף לו מראה ותחושה טבעיים.
עכשיו בוודאי תתהו, ובצדק, איך כל זה קשור לצמחייה המלאכותית. ובכן, התשובה היא שמבחינת התחושה, הנראוּת והאווירה, אפשר ליצור תוצאה דומה מאוד גם בעזרת צמחיה מלאכותית. וכפי שאומר צחי לוי מחברת garden market: "צמחייה מלאכותית יכולה להיראות טבעית לגמרי, עד שקשה להבדיל בינה לבין צמחייה טבעית, בבחינת 'צריך לגעת בשביל להאמין'".
אז נכון, אין תחליף לריחות שמפיצים הצמחים הטבעיים, ואין כמו צמח שאתה מטפח ומגדל בעצמך במשך שנים, אבל דווקא מבחינת העיצוב לעיתים היה נוח יותר להשתמש דווקא בצמחיה מלאכותית.
חשוב לזכור כי לא פעם ישנם גם אילוצים שאינם מאפשרים להחזיק צמחייה טבעית. "לקוחות רבים שלנו מבקשים צמחייה שתהיה עמידה לשנים, ושתדרוש מינימום טיפול", מסביר גיא לוי, שותפו של צחי בחברה. "השקיה, גיזום, סידור, גריפת עלים, התמודדות עם מזיקים – אלו דברים שגוזלים זמן, מאמץ וכסף. נוסף על כך, ישנם לקוחות שלנו שדרשו צמחייה מלאכותית פשוט משם שחיפשו פתרון לחלל חשוך יחסית שהם מעוניינים להעשיר בצמחייה".
את הצמחייה המלאכותית אפשר, כמו צמחייה רגילה, לשים בכל מקום בבית ובכל צורה: כצמחייה עומדת על הרצפה, בעציץ ואפילו על שרפרף; כצמחייה 'נשפכת', שנראית כאילו היא גולשת מהכלי כלפי מטה (לכן יכולה להתאים גם לתלייה מהתקרה, למשל); כעלים בתוך ואזה, שתתאים גם במרכז שולחן האוכל ואף בשירותים; כקבוצת פריטים או כפריט בודד – בעיקר כשמדובר בקקטוסים (מלאכותיים!) או בפריטים מלאכותיים אחרים שנחשבים קטנים יחסית.
ומה ה'חוקים' בנוגע לצמחייה מלאכותית? באופן כללי, החוק העיקרי הוא שאין חוקים. כמעט שאין דבר כזה יותר מדי צמחים. אפשר לשלב סוגים, גדלים וצבעים כאוות נפשכם, כל עוד אתם מקפידים להוסיף לחלל עוד ועוד צמחייה וצבעים חיים.
זאת ועוד – כמו שכבר הוזכר קודם, היתרון של צמחייה מלאכותית הוא שהפריטים השונים לא זקוקים לאור, ולכן אין צורך להשקיע בדבר מהבחינה הזו. זה הופך את הפתרון הזה לחסכוני יותר וקל יותר, וגם לכזה שמתאים בעצם לכל דירה מכל סוג.
כל מה שנאמר כאן מסכם בעצם את המטרה המדויקת שבשימוש בצמחייה בעולם העיצוב הנורדי: הנראוּת והתחושה שמעניקים הצמחים הן אלו שחשובות כאן באמת, ולא ההתעסקות בהם. לכן הצמחייה הטבעית תפסה מקום של כבוד בעולם הזה.
הכתבה נעשתה בשיתוף garden market – צמחייה מלאכותית איכותית
גרדן מרקט מתמחה ביבוא צמחים מלאכותיים למגוון לקוחות ברחבי הארץ.
גרדן מרקט היא חברת בת של משתלות אייל בע”מ לה ידע וניסיון של כ-25 שנים בתחום הגינון בישראל.
לאתר לחצו כאן
לפייסבוק לחצו כאן