כך תהפכו את ביתכם לסקנדינבי ב 7 צעדים פשוטים
העיצוב הסקנדינבי מאופיין על ידי פונקציונליות, אסתטיקה וחומרים בעלי אוריינטציה טבעית. בשנים האחרונות התפשטה בעולם המגמה הפנים סקנדינבית ויותר ויותר אנשים חולמים על בית כזה.
יש משהו בסגנון העיצוב הסקנדינבי שנותן לנו תחושה של חמימות, וזאת למרות הצבעים המונוכרומטיים ה"קרים" המאפיינים אותו. אנו נמשכים לפשטות, לטונים הרגועים, לאווירה האמיתית, הביתית והלא מתאמצת.
בכדי להצליח לעצב בית בסגנון הסקנדינבי, שאנו מכנים כ"פשטות מורכבת", יש כמה דברים בסיסיים שיש לאמץ. בכתבה הבאה ריכזנו לכם את החשובים ביותר:
פלטת צבעים
בבסיס העיצוב הסקנדינבי נמצאת פלטת הצבעים המונוכרומטית. כיוון שבמדינות הקרות חודשי החורף הם ארוכים מאוד, קרים וחשוכים, הם שמים הרבה דגש על חדרים אווריריים עם זרימת אור נדיבה. לכן, על מנת למקסם את האור המגיע מבחוץ רוב קירות הבית יהיו צבועים בלבן. הצבעים הכהים יהיו בגווני אפור עד שחור, ובשנים האחרונות אנחנו רואים טרנד של צבעים נוספים המעטרים את קירות הבית כמו ירוק וכחול כהה.
עוד במגזין – כל מה רציתם לדעת על עיצוב סקנדינבי>>
LESS IS MORE
העיצוב הנורדי לא מסתכם רק בסטיילינג, אלא גם בהוויה. המינימליזם המאפיין את הסגנון מתייחס לפריטים הנמצאים בחלל והופכים אותו לנקי יותר, וגם להסתפקות במועט. לכן, אחד הצעדים הראשונים שיש לעשות כשרוצים להפוך חלל מסוים לנורדי, הוא לנקות אותו מפריטים שאינם בשימוש ולהציג רק את הפריטים שאנו אוהבים ומשתמשים באופן יותר תדיר. אם אתם מתקשים לבחור או שניחנתם בתכונת אגירת היתר, אחסנו בארון ומדי פעם החליפו את הפריטים. מיד תרגישו איך המרחב שלכם הרבה יותר נקי, פחות צפוף וזה ישליך על כל האווירה הכללית בבית. וזכרו, בפעם הבאה שאתם רוצים לקנות פריט חדש לבית, חשבו טוב אם והיכן הוא מתאים בבית לפני שאתם מוציאים את הארנק…
מתחברים לטבע
חומרים טבעיים הם חלק בלתי נפרד מן העיצוב הסקנדינבי, כאשר הפוקוס הוא על איכות, אלמנטים שיחזיקו לאורך זמן ויקבלו אופי בכל שנה שחולפת. עץ לדוגמא, הוא מרכיב משמעותי בתוך הבתים הסקנדיביים, באמצעותו מכניסים את החמימות לתוך החלל הקר (תרתי משמע). בנוסף לעץ ישנו שימוש נרחב בבטון, מתכת, פרוות ועוד..
יותר מ4 קירות
על מנת להימנע מבית מינימליסטי מדי, קר, ללא נשמה, חשוב להתמקד בפרטים. באמצעותם ניתן להכניס חמימות לבית. שלבו בחופשיות ישן עם חדש, פריטים בעלי ערך מטיולים בעולם, שלבו צבעים וטקסטורות ואל תפחדו לערבב סגנונות, גם שידה כפרית ישנה יכולה להשתלב נהדר בתוך בית סקנדינבי.
קיר גלריה
למה לפזר את התמונות בבית אם אפשר לרכז אותן בקיר אחד מלא השראה ואמירה? קיר אחד של תמונות מייצר אווירה הרמונית ומוקד עניין, מאשר תמונות מפוזרות שיכולות לתת תחושה של חוסר סדר.
אספו את התמונות האהובות עליכם בבית והוסיפו להן במידת הצורך עוד כמה חדשות. בהמשך לסעיפים הקודמים, תנסו לשמור על פלטת צבעים נעימה ומעודנת. התמונות עצמן יכולות להיות מגוונות, בגדלים שונים ומסגרות שונות. אפשר לשלב טקסט, תמונות נוף שצילמתם, איורים וכו'. לחלופין ניתן גם לשמור על קו נקי ומסוגנן.
בנונשלנט….
למרות הרצון שהבית ירגיש מאורגן ומסודר, יש להשאיר מקום לאווריריות, כלומר, לא מהודק ומובנה מדי. השמיכה על הספה יכולה להיות מושלכת באלגנטיות, הכריות לא צריכות להיות מאורגנות מדי, התמונה יכולה להיות מונחת על ספסל או על הרצפה ולאו דווקא תלויה על הקיר. בדרך זו תמנעו אווירה מתאמצת ומושלמת. במקום זה, תייצרו תחושה של הרפיה ונועם.
2 צדדים למטבע
בתוך סגנון העיצוב הסקנדינבי ישנם זרמים שונים, בהתאם למדינות השונות. ישנו העיצוב היותר "כפרי" לא מתאמץ, עושה שימוש נרחב בקיים, בטבע ובבית כך שלמעשה אפשר לקבל מראה מאוד סקנדינבי מבלי לרוץ לחנויות היקרות אלא לשפץ נכון ולהשמיש.
מן הצד השני ישנו העיצוב היותר מינימליסטי ומדויק, מה שנקרא "fine". שבו יש מעט מאוד פריטים בחלל אך כל פריט מאוד איכותי ולכן גם יקר בד"כ, אך מתוך מחשבה שקונים מעט וזה נשאר לטווח ארוך (Buy less but better)
.בשני המקרים העיצוב הסקנדינבי הוא חסכוני, וזאת כחלק מכל הפילוסופיה העומדת מאחוריו.
לא סתם אנו אוהבים את העיצוב הסקנדינבי, הפשוט, הלא מתאמץ, הנקי. זהו לא רק סגנון עיצובי אלא הרבה מעבר, ברגע שתיישמו ולו רק חלק מהסעיפים מעלה, כבר תרגישו בהבדל, ולא רק למראית עין, אלא גם בהוויה.