נוח ואסתטי: 7 טיפים לעיצוב מטבח מינימליסטי
בואו נדבר רגע על מטבח. ליתר דיוק, על עיצוב המטבח – מצד אחד, מדובר בחלל שזוכה לשימוש יומיומי של כל בני הבית, סופר פרקטי וענייני. מצד שני, תמיד כיף ונעים להימצא במטבח מעוצב, מסודר ומדויק. איך הדיסוננס המאתגר הזה יכול להתקיים בחדר אחד? התשובה פשוטה למדיי – עיצוב המטבח בסגנון מינימליסטי, שמשדר סדר וניקיון נו מאטר וואט.
שאלנו כמה מהמעצבות והמעצבים האהובים עלינו על הטיפים שלהם לעיצוב מטבח שכולו מינימליזם. אספנו את התשובות ואף הגדלנו לעשות וסידרנו אותם לכדי רשימה מסודרת של הדרכים הטובות ביותר להכנסת מינימליזם למטבח. כל שנותר לכם הוא לעבור על הצ׳ק ליסט ולהתחיל לסמן ׳וי׳ על גביה.
אומנות התכנון
תכנון חכם ופונקציונלי:
אם אתם נמצאים בשלבי תכנון המוקדמים של הבית שלכם – זה הזמן לעצור ולבדוק האם המטבח מתוכנן באופן החכם והפונקציונלי ביותר שניתן.
האדריכלית צחית תשובה ממליצה בעת תכנון המטבח לבדוק את צרכי האנשים שעתידים להשתמש במטבח ולהתאים את המבנה שלו אליהם במיקום מכשירי החשמל המרכזיים, הארונות והמדפים. כמו כן ממליצה לעשות זאת עוד בשלב הראשוני תכנון הבית.
סטודיו אלטר ממליצים להתמקד בגובה הארונות, ובפרט, לדאוג לכך שיהיו נגישים עבור כל מי שעתיד להשתמש בהם. למשל, להפוך אזורים מסוימים במטבח נגישים לגובה של ילדים, ליצור סביבה נוחה באזורים שמיועדים להיות בשימוש תכוף, וכן הלאה.
המעצבת ליבנת כהן מרין נותנת טיפ נוסף וממליצה לוותר על האי אם אין בו הכרח. ויתור על האי במרכז החלל ייצור תחושה של מרחב גדול יותר, או בגרסה היפנית ׳מֶה׳ – תפיסת מרחב מינימליסטית.
מטבח בקווים מקבילים:
ההתלבטות הבסיסית ביותר בנוגע למטבח היא הצורה שלו. המעצבת דפנה גרבינסקי ממליצה לבחור במטבח בעל מבנה של קווים מקבילים. וותרו על צורות ה- ר׳ או ח׳, למראה מינמליסטי ונקי יותר. הקווים המקבילים ישמרו על איזון, המשכיות ודיוק.
מקומות אחסון:
נראותו המינימליסטית של מטבח לא תלויה רק בעיצובו, אלא גם בסדר ובניקיון שבו. הצעת ההגשה של סטודיו אלטר היא ליצור שטחי אחסון מתאימים עבור המטבח שלכם. כך שתוכלו לשמור על השיש ומשטחי העבודה שלכם נקיים ונטולי פריטים מיותרים ששוברים את המינימליזם.
המראה לא פחות חשוב
לא להיסחף עם המינימליזם:
ברור שאנחנו משתייכים לאסכולת Less is more, אבל לא באופן אבסולוטי. המעצבת שיר שטיגמן ממליצה לשבור את המינימליזם עם טקסטורות, חומרים וגוונים שונים של צבע. מה שיסייע להכניס עומק ותחכום למראה הכללי של המטבח.
בחרתם ללכת על גוון או חומר אחידים לכל המטבח? ההמלצה שלה היא לשבור את הלוק עם פריטים קטנים שמשדרים תחכום, כמו למשל ידיות לארונות המטבח.
תנו לשיש להפוך לחיפוי הקיר:
התרגלנו לראות במטבחים הבדלים ברורים בין השיש לקיר הצמוד אליו, אמנם בגרסת המטבח הנורדי המינימלי דווקא נרצה לשמור על סגנון זהה. כדי ליצור מראה נקי ואחיד, ההמלצה של המעצבת דפנה גרבינסקי היא להמשיך עם השיש בו בחרתם אל עבר חיפוי הקיר הסמוך אליו.
נגרות בקווים נקיים:
טרנדים בעיצוב המטבח הם ללא ספק כיפיים ומשמחים, אבל כיאה לכל טרנד – גם הם חולפים. לכן, ההמלצה של המעצבת דפנה גרבינסקי היא לבחור בסגנונות פשוטים, פרקטיים ומדוייקים. כך, לא תהיו כבולים לרהיטים מוכתבי-טרנדים למשך שנים, ותיצרו מטבח שיהיה רלוונטי בסגנונו למשך תקופה ארוכה.
השאירו מקום לדקורציה:
כפי שציינו, הבסיס של המטבח יאופיין בסגנון נקי ופשוט, אך חשוב לשמור את האופציה להוסיף טאץ׳ עיצובי מרענן בהמשך הדרך. הטיפ של המעצבת שיר שטיגמן הוא לשמור על מדפים פתוחים במטבח. כמו כן, תוכלו ליצור אזורים מוגדרים, בהם תוכלו להניח פריטים מתחלפים כמו עציצים, כלי קרמיקה וספרי בישול, שירעננו מעת לעת את הנראות הכללית של המטבח שלכם.
בסופו של דבר, המטבח הפך במובן מסויים ללב הבית. לכן, חשוב במיוחד להפוך אותו לאזור שיהיה נוח, אסתטי ונעים לשהייה עבור כל הנפשות המתגוררות בבית למשך שנים קדימה – וסגנון מינימליסטי יעשה בדיוק את העבודה הזו.
לכתבות נוספות בנושא מטבחים מינימליסטים לחצו כאן