עיצוב נורדי משוגע – בלב הקיבוץ הפסטורלי
אחד הדברים המרתקים שאפשר לחקור לאורך השנים בכל הנוגע להעדפות המגורים של האדם הוא ה'קרב' בין העיר לכפר: אחת לכמה שנים, במחזוריות שלרוב אין לה הסבר מדויק, גוברת ההעדפה לאחת מצורות המגורים הללו, והתנועה לכיוונה הופכת חזקה ומשמעותית יותר. נדמה שהשנים האחרונות מאופיינות דווקא בשילוב מעניין: מצד אחד, מגדלי מגורים גבוהים בלב הערים הגדולות, שמושכים אליהם עוד ועוד אנשים מבחוץ; מצד שני, עוד ועוד אנשים שבילו שנים בעיר ומייחלים ולו למעט פסטורליה ושקט.
הזוג הצעיר שבמוקד הפרויקט הנוכחי 'סבל' מאותו דחף עז לחזור לאותו שקט, לקהילתיות, לעצמאות הילדים – וכמובן לבית עם החצר. מדובר בזוג עם שלושה ילדים בני שלוש, שש ושמונה, בתוספת כלבה וחתולה, שהחליטו שהגיע הזמן לעבור לקיבוץ, וליהנות מכל מה שיש לו להציע. הם רכשו בית בגודל 120 מ"ר, ובו שלושה חדרי שינה.
האישה – מעצבת פנים, בעלת המגזין לעיצוב הבית CRAZY NORDIC; בן זוגה – איש הייטק. שניהם גדלו בפריפריה, באווירה כפרית יחסיתועם פשטות קיבוצית. את הפשטות הזאת, לצד אלמנטים אורבניים הם יצקו לתוך הבית הפרטי שלהם.
הבית נבנה כחלק מפרויקט קבלני – על כל המגבלות הקשורות בכך – אך את העיצוב הבלתי מתפשר של סתיו, בעלת הבית, ניתן לראות בבירור. העיקרון החשוב ביותר מבחינתה היה שמירה על בסיס נקי פשוט וניטרלי – זאת כדי שתוכל בעתיד 'להתפרע' ולשנות דברים, אם תרצה, בקלות יחסית. עובדת היותה בעלת מגזין עיצוב, והעובדה שהיא נחשפת להרבה מאוד טרנדים, חומרים ועיצובים, לא הזיק, בלשון המעטה, ליצירת המראה העיצובי הנכון. בואו נראה איך עבד בפועל:
אופן ספייס – עיצוב המטבח והסלון
המטבח והסלון נמצאים בחלל אחד משותף, כך שהסלון ממוקם 'עם הפנים' למטבח. "חשוב היה לי שתהיה זרימה בבית, ללא ריהוט כבד שמפריע לתחושה ולאווירה", מסבירה סתיו. "עם זאת, רציתי שהסלון יהיה תָחום, שיהיו לו גבולות ברורים – היכן הוא מתחיל והיכן נגמר, וכך לגרום לתחושה מזמינה, נעימה וחמימה". התיחום נעשה באמצעות שטיח ושתי כורסאות. הדיירים בחרו שלא למקם טלוויזיה בסלון.
לפרויקטים נוספים של סתיו ברין לחצו כאן
ומה באשר למטבח? הוא עוצב בצורת רי"ש, עם דופן של ארונות גבוהים (שם נמצאים המקרר, התנור והמיקרוגל), ודופן של ארונות נמוכים, שם גם נמצאים משטח העבודה, הכיור, הכיריים וכן דלפק קפה. בפינה, בין ה'גבוהים' ל'נמוכים' ישנה נישת עץ עם מתקן תמי 4.
במרכז המטבח מוקמה פינת אוכל גדולה, המשמשת את המשפחה באופן יומיומי לארוחות, לקפה, לאירוח, לאפייה משותפת עם הילדים ועוד. מעל פינת האוכל נתלו שלוש מנורות עם אור עדין ומלא אווירה, אשר מעניק תחושה של התכנסות יחד, כמו 'סביב המדורה'.
"דלפק הקפה היה החלטה של הרגע האחרון", מספרת סתיו. "משטח העבודה תוכנן להגיע עד הסוף, אך מאחר שאנחנו חובבים קפה, רצינו לייצר לכך מקום ייעודי". הגוון שנבחר למטבח הינו אפור גרפיט, השיש בצבע לבן עם גידים עדינים. להשלמת המראה העדין נבחרו כיור ושיש לבנים.
מבואת הכניסה – מינימליסטית ופרקטית
המבואה של הבית אינה גדולה במיוחד, ובהתאם היא עוצבה בסגנון מינימליסטי מאוד: מצידה האחד נמצא ארון כניסה למטרות אחסון, שעוצב בקווים נקיים ונצבע לבן, כצבע הקיר, על מנת להיטמע בו. מן הצד השני של מבואת הכניסה נמצאת מראה ולצידה מדפוֹן ומתלים. המסדרון אשר נמצא מול הכניסה לבית עוטר בקרניזים, כמעין מסגרת, ונצבע עד חצי הגובה בכחול עמוק מעושן. בקצה המסדרון נמצאים חדרי השינה, חדר הרחצה ושירותי האורחים.
חדר שינה הורים
בכניסה לחדר השינה נמצא קיר המשמש מעין מבואת כניסה לחדר, ועליו נקבעו מתלים ומראה.
גב המיטה נצבע בגוון NUDE, במטרה לתחום את אזור המיטה. ארון קיר הוזמן מנגר על פי מידות החדר, בגוון אפור בהיר עם ידיות לבנות, ועוצב בחלוקה מעניינת.
חדר הרחצה של ההורים לא גדול במיוחד, ולכן החליטה המעצבת להשאיר את חיפוי הקיר בלבן נקי.
מעל לארון הכיור נתלה מדף מינימליסטי שעליו הונחה מראה מעוצבת.
חדר הילדים בגובה
שלושת הילדים ישנים יחד באותו החדר, ולכן לא הוחלט לקנות מיטת קומתיים. "כיוון שזהו רהיט משמעותי מאוד בחדר, לא התפשרנו ובחרנו במיטה המעוצבת של המותג OEUF מניחותא", מספרת סתיו. קיומו של חדר נוסף, המשמש למשחקים (נגיע אליו מייד), הביא את סתיו למסקנה כי יש לעצב את חדר השינה בגוונים רגועים וללא הרבה גירויים. פינת הלימודים שבחדר גם היא קטנה ומינימליסטית, ומאפשרת למידה נכונה.
חדר המשחקים של הילדים וגם קצת של ההורים
הממ"ד של הבית מהווה חדר משחקים וטלוויזיה, וכן פינת עבודה להורים. לרוחבו של קיר שלם בחלל מוקמה יחידת ספרייה של המותג סטרינג – יחידה מודולרית שעוצבה על פי צורכיהם המדויקים של הדיירים. הגישה של ההורים בהקשר זה היא לחשוף את הילדים בזמן נתון למעט משחקים (המתחלפים אחת לכמה זמן), ולאפשר להם נגישות אליהם. כך נשמר העניין במשחקים, אין עומס, והילדים יכולים לקחת ולהחזיר עצמאית. העיצוב של החדר משרת זאת היטב.
שירותי האורחים
בניגוד לשאר חלקי הבית, ולחדר הרחצה של ההורים בעיקר, שעבורם נבחרו – כפי שניתן להתרשם – חומרי גמר ניטרליים יחסית, כאן החליטה המעצבת 'להתפרע' מעט, ויצרה קיר אורכי עם אריחי טראצו המכניסים הרבה אופי ושיק לחלל.
המסקנה מעיצוב הבית המקסים בקיבוץ היא אחת: לא חייבים לבחור צורת מגורים אחת ולהעדיף אותה על פני השנייה. מלאכת העיצוב של סתיו אפשרה לה מצד אחד ליהנות מכל הטוב שמציע הקיבוץ, ומצד שני להכניס הביתה אלמנטים 'עירוניים', שישאירו עבור בני המשפחה את הזיכרון הזה קרוב מאוד לליבם. השילוב בין שני הצדדים הללו הביא לתוצאה מרשימה.
לפרויקטים נוספים של Studio Crazy לחצו כאן
קרדיטים:
מטבח – MY KITCHEN
ספה – בדוסה
שולחן אוכל – טולמנס דוט
כיסאות – פרת ליבינג, טולמנס דוט, איקאה
שולחנות סלון, שטיח, שידת צד – פרת ליבינג
כורסא – תומיק
מדפים ומתלים – Bring it home
ספריה בסלון – איקאה
ספרייה בחדר המשחקים, שולחן בחדר הילדים – נגריית עידן (סטרינג)
מיטת קומותיים – ניחותא
כריות – NOLAND