חלל קטן? זה יכול להיות מצוין! | עיצוב דירה ברמת גן
מעצבי פנים אוהבים חללים גדולים. מה זה אוהבים – משתגעים עליהם. חללים גדולים מעניקים מרחב יצירה גדול יותר, תרתי משמע, מאפשרים להתפרע ונותנים חופש פעולה כמעט אינסופי. אבל לפעמים דווקא ההיפך הוא הנכון: חלל קטן, עם כל האתגר שהוא טומן בחובו, יכול להוציא מהמעצב הרבה יותר ולגרום לו להיות יצירתי פי כמה.
הנכס שאנחנו מציגים בפניכם כאן, שאותו עיצבה שרון גולן, הוא דוגמה נפלאה לכך: דירת קבלן לא גדולה במיוחד ברמת גן, שבעזרת ה'נגיעות' הנכונות של שרון הפכה לחלל קסום שהדבר האחרון שאפשר לומר עליו הוא שאין בו מרחב. תנו הצצה, ותופתעו.
עוד במגזין – רואים רחוק רואים… מרשים | עיצוב דירה קטנה וישנה בסגנון נורדי>>
הדיירים, זוג בשנות ה 30 פלוס שני בנים. הדירה היא דירת 4 חדרים מפרויקט קבלני ברמת גן.
את הפרויקט הזה אני מלווה עוד מהיותו על הנייר, טרום בנייה. כך שלמעט מערכות בניין וקונסטרוקציה החופש התכנוני היה קיים. המגבלה הייתה שמדובר בדירת 4 חדרים לא גדולה החלל הציבורי בה בן 36 מ"ר בלבד.
דרישות הדיירים היו דרישות רגילות למחייה, בדגש על חדר לכל ילד, מטבח פעיל, מקומות אחסון ופינת עבודה
החלל הציבורי בדירה מונה סלון מטבח פינת אוכל ופינת עבודה.
מאחר והחלל קטן בחרנו להציב פינת אוכל ללא דלפק/אי אכילה יומיומי נפרד על מנת לא להעמיס, מה גם שפינת האוכל כאשר נפתחת תוכל לארח עוד סועדים עם כיסאות רגילים נוספים מרחבי הבית.
בין הסלון למטבח הוצב קיר נמוך במחיצה דו כיוונית כאשר לכוון הסלון הוא מהווה קיר מסך הטלוויזיה, ולכוון המטבח הוא גב הכיריים. ליצירת שקט צורני כל מכשור הטלוויזיה הוכנס ל'פינה המתה' במטבח הפונה לסלון שגם נפתחת כלפיו ובכך נמנענו מלהוסיף רהיט .
בין הסלון למסדרון 'נגנבו' 60 ס"מ המהווים שני ארונות אחסון, אחד נפתח אל המסדרון ומכיל נעליים בגדים, אלבומים ומזוודה. השני צר וארוך – נפתח לכוון פינת העבודה בסלון לטובת מטאטא, מגב, דייסון וחומרי ניקוי ומזווה.
מאחורי פינת האוכל נוצרה נישה שגובלת בממ"ד ולצידה עמוד רחב. הנישה נוצלה לפינת עבודה עם אחסון. על מנת לתת לה לוק גדול יותר גם העמוד הצמוד צופה בחומרי הספרייה.
האווירה, גם בשל המרחב וגם מטעם העדפה סגנונית של הלקוחות, יועדה לשדר ניקיון ושקט עם זריעות תוכן ונוכחות קלות.
חדר המאסטר להורים כולל ארון עם מסך טלוויזיה הפונה למיטה, מבחינה תכנונית זו הייתה הדרך להשיג מקסימום שטח ארון. הריהוט, מטעמי עמידה בתקציב, מונוכרומטי אפור ולבן – הובא מהדירה הקודמת, צביעה וסטיילינג בגווני פודרה ואפור כחלחל עוטפים את האווירה.
חדר הבן הצעיר (בגן) תוכנן בשני יעדי זמן: החשמל וההעמדה הכללית – יתאימו לשלב בו יהפוך לתלמיד בוגר, ושלב האכלוס בעודו עדיין צעיר. "רצינו לאפשר לו מרחב ואווירה מתאימים, יחד עם זאת לא רצינו להשקיע כסף נוסף בריהוט שלא יתאים בטווח הארוך" מספרת המעצבת, "לכן נעשה שימוש בריהוט קיים ובקסמיי סטיילינג פשוטים". הקיר נצבע חציו באפור, והודברו מדבקות קיר, המיטה הישנה נשלחה לצביעה לשחור.
חדר הבן הבכור תוכנן במלואו לתלמיד, על גווני מונוכרום שמתאימים לבית ויישארו נכונים לאורך זמן.
חדר הרחצה נדרש לשלב קרמיקה שניתנה כסטנדרט מהקבלן המבצע בשילוב תוספת, אשר נבחר בהתאם לכך , באריחים דמויי עץ. את הטוויסט הצבעוני נותן ארון הכיור שהוזמן במיוחד בגוון כחול.
אז המפתח להצלחה כאן הוא ברור: יצירתיות, פתיחוּת (לא רק מצד המעצבת, אלא גם מצד בעלי הנכס), תכנון נכון וראייה למרחו הם אלו שמאפשרים ליצור דבר יפהפה, גם בחלל לא גדול במיוחד. אפילו כאשר האתגר נראה גדול מאוד, בעיקר בתחילת הדרך, מחשבה נכונה יכולה לעשות את העבודה לטווח הארוך – ולשביעות רצון כולם.
ירידה לפרטים:
קרמיקה וסניטרים: ויה ארקדיה.
מטבח: סמל.
שיש מטבח: ליאן.
סלון: רהיטי אסף.
פינת אוכל: תורג'מן.
פינת עבודה: חומר בחומר איבגי נעים.
תאורה: שקע ותקע
הדפסי קנבס מעל הספה: שרון גולן INYOO
סטיילינג: גליפס, גלי ליבנה, בדים TLV,