פינות או לא להיות | פינות עבודה מעוצבות בסגנון נורדי סקנדינבי
"היום יותר ויותר אנשים עובדים מהבית". מכירים את הקלישאה? יפה. העניין הוא שמדובר בקלישאה נכונה לגמרי, שאפילו יצרה תופעה חדשה: פינת עבודה משרדית בבית כסטנדרט. כן, כמעט בכל בית מודרני תוכלו למצוא היום חלל המיועד לפינת עבודה משרדית, והשאלה היא אחת: איך מעצבים אותן כך שיהיו גם פרקטיות ונוחות וגם מעוצבות כהלכה – כדי שיעשו שמח בעיניים?
כמה דוגמאות של פינות עבודה נהדרות שהבאנו כאן יענו לכם על כל השאלות.
הסקנדינבית הפינית – פינת עבודה בעיצוב של סתיו ברין
"פינת העבודה הזו נמצאת בחלל פתוח ולכן היה חשוב שעיצבה יהיה חלק בלתי נפרד מהעיצוב הכולל של הבית." מספרת סתיו, " יחד עם זאת, היה לי חשוב לייצר לה גם אופי משלה, אשר מבדל אותה מעוד פינת ישיבה בבית, אחרי הכל אנו צריכים לחוש ניתוק מסוים משאר הבית כשאנו מתיישבים בפינת העבודה, על מנת שנוכל למקד את תשומת הלב שלנו בעבודה".
קרדיטים:
שולחן: איקאה
מדף: bring it home
המשרדית הקלאסית – פינת עבודה בעיצוב של רויטל ארז
"חדר העבודה עוצב עבור לקוחה בעלת עסק עצמאי לפיתוח עסקי", מספרת רויטל. "נוסף על אחסון הציוד המשרדי (קלסרים, ספרים וכו'), היא ביקשה ליצור לה גם אחסון סגור לציוד נוסף של הבית".
הסגנון העיצובי של חדר העבודה ממשיך את הקו העיצובי של כל הבית – עיצוב נורדי עם קווים נקיים וצבעוניות מונוכרומטית. בשל מגבלת תקציב, נרכשו הרהיטים באיקאה.
קרדיטים:
ריהוט ומנורה כסופה: איקאה
אקססוריז: גולף אנד קו
שעון: גולף
קקטוס: גליפס
פרינטים: Free printable
נקי, בוהק ויפהפה – פינת עבודה בעיצוב של Sugarfree
"אנחנו זוג נשוי ובעלי סטודיו משותף", מספרים דנה ואלי, "ובשבילנו כרגע, בגלל שיש לנו ילד קטן, אידיאלי להשאיר את המשרד בבית. יש בזה הרבה יתרונות, עם חסרון קטן: אתה אף פעם לא באמת מתנתק מהעבודה, כי היא בתוך הבית. אבל במקרה שלנו זה גם כך אף פעם לא קורה, כי שנינו מעורבים באותו עסק".
בכל חדרי הדירה החליטו השניים להתקין רצפת למינציה לבנה ונקייה, שממשיכה את תחושת האור הטבעי המציף את החללים. כך, בפינת העבודה, נוצר מראה של חדר נעים ומואר. בהתאם לכך, נבחרו רהיטים לבנים רבים – מהספה ועד אזור השולחן (הריהוט מאיקאה).
על הקיר שמאחורי השולחן הם מספרים כי הוא עוצב כך בטעות: "רצינו מאוד קיר מכוסה בלוחות שעם, רק שהיישום שלהם מאוד לא פשוט, כמו שגילינו. אחרי הדבקה לא נכונה השעם קילף את הצבע מהקיר, אך הטעות הפכה למשהו עיצובי כי אהבנו את המראה שהתקבל – כמעין טיח מיוחד".
דנה ואלי מספרים כי הם מאוד אוהבים את השילוב של שחור ולבן עם עץ טבעי, שמכניס קצת חוֹם ועניין לפלטה הנקייה כל כך. לצד התוספות – תמונות, אבזור, טקסטיל וצמחייה ירוקה – מקבלים תמונה מאוד מעניינת.
קרדיטים:
ספה, שולחן ומגירות, כוורת עליונה, כיסאות: איקאה
פינה צוהלת בבית בצהלה – פינת עבודה בעיצוב של פנינית שרת אזולאי
פינת העבודה בבית נמצאת בקצהו של מסדרון, והדרך אליה עוברת בדלתות זכוכית עם פרופיל בלגי, שמעניקות לסביבה כולה – ובדאי לפינה עצמה – מראה יוקרתי ואלגנטי. פנינית בחרה בדלתות אלו, בין היתר, כדי לשמור על קשר עין עם הסלון ולהמשיך את הזרימה בין החללים. פלטת עץ אלון צפה היא למעשה שולחן העבודה בפינה הזו, ומעליה נתלה פרופיל תאורה שחור המתקשר ישירות לדלתות הזכוכית המרשימות. הפריטים ה'צפים' בחדר נוכחים בו מאוד: גם המדפים, למדפסת ולספרים השונים, צפים כמו השולחן עצמו. במהלך העבודות נוצרה מעין נישה באזור החלון, שהפכה למעין 'כוך' אחסון שלטובתו נוצרה יחידת נגרות בהתאמה אישית.
המינימליסטית – פינת עבודה מעוצבת של מעיין זוסמן
גם פינות עבודה מינימליסטיות הן משהו שיכול להיות פרקטי ויפה כאחד. כך לדוגמה הפינה שעיצבה מעיין, בצידו של החלל הציבורי בבית. מדובר בפריט נגרות גדול שבמרכזו נישה המשמשת כפינת העבודה עצמה. הצבעים, טורקיז וגוונים של כחול, מוסיפים המון למראה של הפינה כולה, ומסתתר בה גם אחסון בלתי נראה לעין, שנפתח ברגע שלוחצים על דופן הנישה.
הולנד, דנמרק וישראל בפינה אחת – פינת עבודה מעוצבת של רוני בר טל
הלקוחה שעבורה עוצבה הפינה חיה בעבר בהולנד, והיא הביאה עימה אל ביתה בארץ 'ניחוח עיצובי' שספגה שם – ניחוח דני דווקא. הוא מלווה את אופי הבית כולו, ו'פולש' גם לפינת העבודה כמובן. הקונספט: חלל מרווח עם מיעוט חפצים. ומה שנכון לבית כולו, נכון גם לפינת העבודה, שלא כוללת יותר מדי – אך יש בה בדיוק את מה שצריך. הרצפה מחופה באריחי טראצו בגוון אפור בהיר, שנבחרו כדי לייצג חומר ארצישראלי. הצבעוניות ממוקדת ועדינה: אפור, לבן, ירוק ופליז, כיאה לעיצוב הסקנדינבי.
קרדיטים:
שולחן וכיסא: נקנו ע"י הלקוחה בזמן שהותה בהולנד
שטיח: two m.
חלון הראווה של הבית כולו – פינת עבודה מעוצבת של יונית שטרן
פינת העבודה הזו הייתה במקור חלק מהחלל הציבורי, ונותרה במקומה מול הכניסה – לכן היא חייבת להיות 'ייצוגית'. "זה הדבר הראשון שרואים כשנכנסים לדירה, ולכן היה חשוב לי שהיא תדבר באותה שפה של הבית כולו", אומרת יונית.
למרות השאיפה לאותה שפה (מאוד צבעונית ולא מינימליסטית), ביקשה המעצבת ליצור פינת עבודה שאין בה עומס, ולכן ריכזה את כל הצבעוניות על גבי גריד, כדי להעניק לצבע מעין 'מסגרת' ברורה וליצור מראה מסודר ונעים לעין. "למרות הטרנד הרווח של תליית משפטי השראה, העדפתי להשאיר את הרשת נקייה כדי למקד את הקשב שלי וכדי להשאיר את הפינה שימושית ככל הניתן".
קרדיטים:
שולחן: איקאה (נצבע באפור לאחר הקנייה, למעט המגירה)
כיסא: CB2, ניו יורק
שעון קיר: סוהו
רשת: קולקטי.
פרקטיות, יצירתיות והשראה – פינת עבודה מעוצבת של שרית זיו אלון
פינת העבודה הזו שולבה באופן ספייס שיצר הפרדה בין שני חללים שונים בבית: ציבורי ופרטי. לדיירים יש אוסף ספרים עצום, ולכן קיר ספרייה גדול שולב ליד פינת העבודה. גם הפסנתר הצטרף לאותו מתחם, שחלק גדול ממנו נמצא ליד פינת האוכל. הבית כולו עוצב בקונספט של שחור ולבן, ולכן השתלב במהלך העבודות משולש שחור בפינת העבודה.
לפני השינה עוצרים במשרד – פינת עבודה מעוצבת של יעל פרי
פינה אסטרטגית – פינת עבודה מעוצבת של אפרת אלי
גם פינת העבודה הזו נמצאת באזור הכניסה הראשית של הבית, חשופה ונראית לכל אדם שנכנס. "בגלל הסיבה הזו, היה לי ברור שהעיצוב והתכנון שלה צריך להיות פונקציונלי וגם אסטטי", אומרת אפרת. מדובר בפינה אשר מציעה הצצה החוצה, מצד אחד, וקשר ישיר אל החללים האחרים, מצד שני, כך שאפשר 'להרגיש' במהלך השהייה בה את כל הנעשה בבית.
אחד הצעדים הראשונים לצורך כך היה השימוש בארון הקטן המובנה בקיר שליד החלון, שבו מאוחסנים הדפסים, חומרי גלם ואריזות, כדי להסתיר את כל הבלאגן. בקיר שמעל המחשב נקבע מתלה גריד בעיצוב מינימליסטי בצורת פלוס, שמשמש גם כלוח מגנט של המותג מטליה. מתחתיו נתלה לוח מוארך עם מדף ווים, לתליית אביזרי משרד. "הוא מאוד שימושי ועוזר לי לשמור על הסדר", אומרת אפרת.
הפינה כולה נצבעה בצבעים המונוכרומטיים, "שמאוד תורמים לי לריכוז ולרוגע, ומאפשרים ליצירתיות לפרוץ בכל צבע שמתחשק", מסכמת המעצבת.
קרדיטים:
לוח פלוס: מטליה
לוח פג: עינה
מתלה ארנב: אנטרופולג׳י
עציצים: סוהו
כוס קרמיקה שחורה: עדי ניסני.
המבדיל בין קודש לחול, בין משפחה לעבודה – פינת עבודה מעוצבת של מורן דהן
"בפינת העבודה של דורית ואייל חשוב היה לי לייצר מראה מעורר השראה, מכיוון שהמשרד הביתי נמצא בחלל המשפחתי", מסבירה המעצבת. עוד משימה חשובה: ליצור הפרדה בולטת בחלל אחד, וסביבת עבודה שתתאים בדיוק לבני הזוג. "זאת הייתה נקודת ההתחלה. מכאן חיפשתי השראה לחלל שכזה".
והעבודה החלה: את קיר השעם יצרה מורן בקלות בעזרת חיתוכי שעם והדבקתם; את הפריטים היא ליקטה לפי פלטת הצבעים שנקבעה מראש – ובסופו של דבר נוצרה פינה בסטייל, "בדיוק כמו שתכנַנו".
קרדיטים:
צילום: הילה אייזינגררם
קיר שעם: בית השעם
שולחן ואקססוריז: איקאה
כיסא: אייס
רשת השראה: משפחה מנגרת
תמונות ומסגרות: golf&co
גלויות: 300gr.
אם כן, לפניכם פרושים שלל עיצובים ושלל סגנונות של פינות עבודה, שיכולים להוות השראה לפינה שלכם – היום או בעתיד. מה שחשוב הוא לזכור שפינת העבודה היא מקום שרבים מבלים בו היום, וחשוב שהיא תהיה נעימה, נוחה ופרקטית. חשוב לא פחות – כפי שנעשה בדוגמאות רבות שהבאנו כאן – שהפינה תהיה כזו שתמשיך את הקו העיצובי של הבית כולו.