בלוג מארח | הזרמים השונים של העיצוב הנורדי
כתבה: יונית שטרן
כשאנחנו מדברים על עיצוב נורדי ישר קופצת לנו לראש איזשהי תמונה של חדר עם פרקט, ספה אפורה וקצת תמונות ואביזרים בשחור לבן… מקסימום ורוד פודרה;-) אבל האמת היא שעיצוב נורדי הוא הרבה יותר מזה והוא כולל בתוכו כמה סגנונות שונים. עיצוב נורדי יכול להיות מצד אחד סופר יוקרתי ומעודן ומצד שני גם פשוט ואפילו גס. הוא יכול להיות מונוכרומטי ומינימליסטי מצד אחד וגם צבעוני ועשיר…
אז איך יודעים מה זה מה? בסדנאות ההום סטיילינג של Crazy Nordic שאני מעבירה אני אוהבת לשייך את הסגנונות השונים של העיצוב הנורדי לארצות המוצא שלהם כדי להבדיל בינהם. אמנם בעולם העיצוב יש השפעה הדדית ופיוז'ן בין הסגנונות… אבל לצורך העניין, זה עוזר לנו לעשות קצת סדר.
מלך הכיתה
הסגנון הדני
בחבורה הנורדית, הסגנון הדני הוא מלך הכיתה… מתוחכם ויוקרתי, עושה שימוש בברזל מדוקק, בעץ מעובד. משתמש במגוון צורות גאומטריות, בגוונים עם צבעוניות נורדית (כחול עמוק, ירוק מרווה, טרקוטה וכו'), בחומרים עשירים בטקסטורה כמו קטיפה, טראצו, שיש קררה ובמתכות מגוונות כמו זהב, רוז-גולד ולאחרונה גם כרום.
הסגנון הדני הוא אלגנטי ונקי, הוא בוחר את חפצי הנוי שלו בקפידה. למרות ההשקעה, התוצאה היא טבעית, נעימה והרמונית… לא מצועצעת.
הילד הקול של הכיתה
הסגנון הפיני
אם הסגנון הדני היה 'מלכת הכיתה' אז הסגנון הפיני יהיה הילד הגזעי (יש עדיין מילה כזאת?). כזה שנראה קצת מחוספס, מזמין אבל לא מתאמץ… חמים וביתי. הברזל פה גס יותר (שימו לב לידיות במטבח…) והעץ במראה סחוף או ממוחזר. גם לשאר החומרים יש מראה טבעי יותר ופחות מעובד. הטקסטיל מתבסס על צמר והמתכות הן פליז וניקל מוברש.
הסגנון הפיני נגיש יותר וגם נוטה להתערבב עם סגנונות משיקים כמו הבוהו-שיק והכפרי התעשייתי, אך לעומת הבוהו, הפיני מתעקש על פשטות ונמנע מפיתוחי עץ וקישוטיות יתר, גם לעומת הסגנון התעשייתי הפיני מתמקד בחמימות ביתית.
הילד שמתחבב על כולם
העיצוב השוודי
להשלמת התמונה, אני אגיד שהעיצוב השוודי הוא הילד עממי והפשוט זה שמדבר עם כולם בגובה העיניים. לא סתם איקאה הגיעה משוודיה, השוודים מאמינים שעיצוב צריך להיות נגיש לכולם גם במראה וגם במחיר.
העיצוב השוודי מצדד במינימליזם לצד דיוק . buy less but better זהה בדיוק התמצית שלו. חשוב לו גם כל נושא הקיימות ואם יש לו אפשרות להשתמש במה שיש או לבחור משהו שיחזיק מעמד לאורך זמן הוא בהחלט יעדיף את זה.
מבחינת חומרים אפשר להגיד שיש כאן איזשהו מיקס. ברזל מדוקק לצד עץ עבה יותר. חומריות גסה לצד קווים עדינים, פטרנים קלילים ונטייה לוינטג' בעיקר משנות ה-50.
לבלוג של יונית לחצו כאן
אם אתם מתעניינים בעיצוב הנורדי סקנדינבי ורוצים להכיר אותו יותר לעומק, לשמוע על הפילוסופיה והמהות שעומדת מאחורי העיצוב וגם כמובן לדעת כיצד ליישמו אצלכם בבית? מוזמנים לסדנת ההום סטיילינג של Crazy Nordic.
לפרטים נוספים על הסדנא לחצו כאן