מפגש בין סגנונות | עיצוב בית פרטי
כולם כבר יודעים שעיצוב הבית הוא הרבה מעבר לחלוקת חלל ותכניות טכניות של מערכת החשמל והאינסטלציה. תהליך העיצוב הוא בהכרח גם רגשי. מעבר לעובדה שחשוב שהבית יתפקד כ״מכונה״, עליו לשקף את דיירי הבית, להוות עבורם מרחב שמשפר אותם באופן יום יומי, מעניק להם השראה, מניע אותם לפעולה, והופך אותם לאנשים טובים יותר.
אך מה קורה כאשר הטעם של שני בני הזוג שונה כל כך? כאן נכנסת מעצבת הפנים לתמונה, ובין השאר, תפקידה הוא בין היתר למצוא את דרך המלך והמינון הנכון בבחירות על מנת שכל אחד מבני הזוג יקבל ביטוי נכון ומדויק ברחבי הבית.
וזה הרבה מעבר להתאמת הכרית לספה.
הבית שלפניכם תוכנן עבור זוג בשנות החמישים לחייהם ולהם שני ילדים בתחילת גיל ההתבגרות.
הוא חיפש קצת יותר "פנפון" ומודרניות – זה בא לידי ביטוי בחומרים מסוימים ובקווים המאוד מודרניים ששואפים למינימליזם קריר. ואילו היא, חיפשה יותר חום צרפתי, ועבודת שכבות של טקסטיל ורוך. סיפור אהבה של רוך וקושי
הכל התחיל בשיחת טלפון בשעת בוקר מוקדמת מאד. המעצבת דפנה גרבינסקי קיבלה שיחת טלפון ממי שעתידים להיות הלקוחות הכי חלומיים שאי פעם יכלה לבקש לעצמה. בשיחה הובהר לה מאד ברור שאין כאן שאלה, זה מאץ׳ ומתי אפשר להתחיל לעבוד יחד על הבית. גם העובדה שהמעצבת נמצאת בחודש השמיני להריונה הראשון, לא הרתיע את בני הזוג לשכור את שירותיה מהסיבה הפשוטה שהם זיהו, שהיא השילוב המושלם בינו לבינה. רוך וקושי – כבר אמרנו.
השפה של הבית אלגנטית מאד אבל לא מוקפדת מדי, יש קריצה לחומרים במראה תעשייתי בשילוב חומרים מחממים כמו עץ גס ובלתי מהוקצע. דגש על חומרים טבעיים כמו אבן בלו סטון, שייש והרבה טקסטיל פשתן. העיצוב מוקפד, החלטי ובוגר, אבל מאד נינוח ובגובה העיניים.
ממש כמו בני הזוג.
תהליך העיצוב והבניה ארך כשנתיים מרגע החתימה ועד לכניסה לבית. "התקציב היה בלתי מוגבל ולשמחתי לא נפלנו למלכודות הטבעיות במצב שכזה- אלא עשינו בחירות הרמוניות המשרתות את הפרויקט ולא את היכולות התקציביות." מספרת דפנה.
הבית בן 4 קומות: קומת המרתף כוללת פינת רביצה עם פלייסטיישן וכל מה שצריך, פינת למידה לילדים, חדר רחצה כללי וחדר כביסה נוח ומפנק. קומת הכניסה כוללת סלון, מטבח, פ.אוכל, ש.אורחים וממד שהוסב לחדר הלבשה. קומת המגורים כוללת מאסטר הורים, חדר רחצה כללי לילדים ושני חדרי שינה. ובקומה העליונה משרד ביתי ושתי מרפסות: אחת עם בריכה קטנה לאימון שחייה במקום, והשנייה משמשת כמרפסת שמש ואירוח.
מטבח ופינת אוכל
כבר מהכניסה מבחינים במעקה ברזל שחור בגוף מלא שנותן עוגן אל מול ויטרינות הענק שממסגרות צמחייה חיה ונושמת. המעקה מסתלסל לו מעלה ומטה ובכל קומה מקבל מראה אדריכלי יפיפה. המטבח נקי ומינימליסטי עשוי עץ גושני כהה במראה מוקפד מאד ובו חתיכת שיש ענקית מרהיבה שהיא כמו אמנות בפני עצמה. "כדי לחמם ו"ללכלך" קצת את החלל, שילבנו ספריה מדוקקת מברזל עליה העמסנו את רוב הצלחות והכוסות אשר נמצאות בשימוש יומיומי כדי לתת מראה קצת יותר קליל, מארח ומזמין. כך למעשה קיבלנו מראה מעט תעשייתי שמאזן את המטבח המוקפד שהתקבל ." מתארת דפנה.
במקביל לאי, מוקמה פינת אוכל צרה יחסית על מנת לשמור על מעברים יפים וזרימה טובה בחלל. נבחר שולחן עץ גושני ומאסיבי בעל רגלי ברזל שקיבלו חלודה המתמזגים בצבעם למוט הווילון בגוון ברונזה, לגופי התאורה מעל המטבח ולתאורה בקיר.. גם כאן מופיע המשחק בין מוקפד לתעשייתי.
את חדרי הרחצה חיפינו באריחים 300/100 שנותנים מראה נקי שמשתלב יפה עם יחידות כיור מברזל שחור בשילוב שיש קררה למראה שיק צרפתי.
המאסטר הוא מיקרוקוסמוס של כל המתרחש בבית. כאילו ממנו הכול התחיל. הפרקט שבא לידי ביטוי בריהוט בקומת הכניסה, הברזל של הפרופיל הבלגי שמוביל לחדר הארונות מגיע לידי ביטוי במעקה ובספריה למטה, האריחים ויחידת הכיור מברזל כמו שיש במטבח ובשירותי אורחים.
תכנית התאורה בבית עשירה ומגוונת על מנת לתת מענה שונה לכל סיטואציה. קצת כמו בבית מלון. מערכת התאורה הינה חכמה, דבר המאפשר שליטה בכלל החללים בצורה קלה ויעילה, ולהגיע למצבי תאורה מעניינים ומרגשים.
שירותי האורחים ממשיכים את הסיפור של הבית, שילוב של מראה מוקפד ותעשייתי. כמו בשאר חדרי הרחצה, השתמשה המעצבת באריחים גדולים 300/100 עם פוגה מינימלית למראה נקי. את ה"לכלוך" התקבל בזכות יחידת כיור מברזל משולבת שיש קררה למראה שיק צרפתי.
הסיפור של הבית מתחיל מבחוץ
משביל הכניסה לבית אשר רוצף באבני בזלת טבעיים גדולים, מבושמים בצמחייה שרק הולכת ומתגברת בווליום שלה ככל שמתקרבים לדלת הכניסה לבית. ברגע שנפתחת הדלת- מתגלים מפתחי ענק לכל הירוק שמסביב ושיא הווליום קורה בסוף הבית בוויטרינה שמובילה אל הגינה. בה אפשר לשבת ולנוח ופשוט להיות בסביבת אואזיס קטנה וחלומית שמזכירה את הגינות של דירות הקרקע בלונדון.
בכניסה לבית, אבן הבזלת מתחלפת באבן בלו סטון טבעית שממשיכה את החוויה מבחוץ לבפנים אבל עוברת לקווים נקיים יותר.
צילום: שי אפשטיין
לדבר דפנה, תהליך העבודה על הבית היה מן המוצלחים והמרגשים שחוותה. נוצר קשר עמוק וחברי שהפך את העבודה לאינטימית ומדויקת יותר מכל פרויקט שעבדה עליו אי פעם. לא רק ששני בני הזוג באו לידי ביטוי ברחבי הבית, דפנה מרגישה שבזכות התקציב והעובדה שבני הזוג כ״כ סמכו עליה, גם היא באה לידי ביטוי בצורה מושלמת.
המפגש בין טעמים שונים בעיצוב הבית יכול להיות מאתגר, אך כשיודעים לאחד בין שניהם במינון הנכון המפגש הזה הוא גם הזדמנות ליצרת מרחב ייחודי חדש ויפהפה.