העיצוב ששיפר את האווירה בכל פינה בבית | שיפוץ דירה
במהלך תהליך שיפוץ בית ישן, נתקלים לעיתים קרובות באתגר המורכב של להפוך מרחב מוכר ויושן למקום חדש ומרהיב. התמקדות בתכנון נכון, שילוב ייחודי של צבעים וחומרים, יכולים להפוך את התהליך למסע מרגש של שינוי, אשר לא רק משפר את המראה הכללי של הבית, אלא גם משפיע ישירות על התחושות והאווירה שלנו בתוך המקום החדש, ממש כמו בפרויקט שיפוץ דירה עליו נצחו המעצבות טל איילון פארג'ון ומרינה שאטסקי מסטודיו שאטסקי-אילון.
מדובר בדירה ישנה, דירה "של פעם" בגודל של 100 מ"ר בגבעתיים, בעלת 3 חדרי שינה וחדר רחצה יחיד. הדירה נרכשה במצב מוזנח ולא משופץ. בתכנון המקורי הדירה הייתה מחולקת לחלל צר וארוך ובו הסלון והמטבח. גם המרחבים הפרטיים תוכננו באופן צר ומסוגר.
הלקוחות זוג בשנות ה30 לחייהם + 2 קטנטנים. הדרישות היו שמירה על 3 חדרי שינה והוספת פינת עבודה. בנוסף, היתה דרישה להוסיף חדר רחצה למאסטר ולא פחות חשוב מכך- לייצר כמה שיותר מקומות אחסון. הבית עוצב בקו מינימליסטי, בצבעים ניטרליים ומשלב אלמנטים תעשייתיים (פרופיל בלגי, בטון חשוף) לצד חומרים רכים, טבעיים וחמים.
יוצאים לסיבוב בבית
מהכניסה לבית יצרו אוריינטציה ברורה של החלל הציבורי, הכולל פינת אוכל מוארת ומרווחת ומטבח מפנק ופונקציונאלי שיש בו מקום מדויק לכל דבר. אזור זה מתחיל מדלת הכניסה וממשיך עד לוויטרינה הגדולה והמזמינה אשר משקיפה לצמרות העצים ברחוב.
מבואת הכניסה נסגרה על מנת לאפשר את הגדלת החלל לחדר המאסטר. כמו כן, על מנת לספק פתרון לכניסה תוכננה יחידת נגרות שתספק אחסון פתוח לחלל הציבורי ואחסון סגור עבור כל הנדרש בכניסה לבית (נעליים, תיקים וכו'). המטבח והסלון שהיו נפרדים בתוכנית המקורית – אוחדו יחד ויצרו חלל פתוח שטוף אור מהוויטרינה הגדולה. עמוד בטון חשוף חוצץ בין המטבח לסלון ומהווה קריצה לתוכנית הבית המקורית.
הסלון ממוקם באופן דינמי במרכז החלל עם תאורה מינימליסטית שקועה בתקרה. את הקירות מעטרת אומנות מקורית ב-10 אצבעות של בעלת הבית.
המטבח הועבר לחזית הראשית של הבית ותוכנן בקפידה כך שיהיה מפנק ופרקטי עם מקום לכל דבר. בחלקו האחורי קיר אחסון גבוה ופס עבודה הכולל בתוכו את כל פונקציות התפעול והאחסון, ושומר על מראה נקי ומינימליסטי. בצמוד לעמוד הקיים, בו חשפנו את הבטון, תוכנן אי המאפשר אירוח גם במטבח, בישול ואחסון נוסף.
פינת האוכל עברה גם היא לאזור הוויטרינה הגדולה, קרובה למטבח, מוארת ומרווחת.
חדר שינה מאסטר
חדר המאסטר שהתקבל בתכנון החדש היה צר יחסית, וכיוון שהיה ללקוחה חשוב לייצר מקומות אחסון, תוכנן במבואת הכניסה חדר ארונות המאפשר המון אחסון ותלייה. בחלל החדר פוצלה החזית הארוכה לשניים ובכך, נוסף חדר רחצה למאסטר במקום מרפסת השירות.
ללקוחה היה חשוב למצוא פתרון למשרד בייתי שיאפשר עבודה נוחה מהבית. בשל גודלו של המשרד ועל מנת להימנע ממסדרון חשוך ומפותל כמו גם בחדר המאסטר, הוצבה ויטרינה בלגית במקום קיר. חדר השירות הוצב במרכז הבית כשבצדו השני ארון אחסון רחב הפונה למסדרון.
חדר הרחצה קיבל גם הוא עיצוב מחדש. כמו כן, חדר הילדים תוכנן בקפידה מבחינת הנגרות על מנת שייתן מענה לכל הציוד של הילדים. חדר המשחקים מוכן לקלוט ילד בעתיד, עם הנגרות מותאמת לאחסון משחקים והנגשתם כיום, ובעתיד לשמש ילד בוגר לכשיעבור לחדר.
כלל הנגרות בבית היתה בהתאמה אישית לצורכי האחסון ולסיטואציות השונות שהתוכנית הכתיבה, כגון טיפול מיוחד בחלון בחדר הילדים, או העומקים השונים וחלוקת האחסון בחדר המאסטר.
בעידן של היום, אנו מבינים שעיצוב הבית הוא לא רק חשוב ממקום של מרחב ופונקציונאליות, אלא משמש ככלי עבורנו ליצירת סגנון ואורח החיים שחלמנו עליו. עם תכנון נכון, ושילוב הרמוני של צבעים וחומרים, ניתן ליצור מרחב שמתאים באופן מדוייק עבורנו, משפר את איכות החיים ומאפשר לנו ליהנות מהרגעים הקטנים או מאירועים משמעותיים כאחד.
וכך הדירה נראתה לפני: