יצירתיות במסגרת. זו הנקודה.
כל העולם שלנו שופע מסגרות, מכל הסוגים והמינים. בעולם העיצוב המסגרות משמשות בעיקר למעין תיחום של יצירה או מסר במקום אחד, המוקדש רק לה. פינות השראה וקירות אומנותיים בבית חובבים במיוחד את האלמנט העיצובי היפה הזה.
מבין סגנונות העיצוב, נדמה שהסגנון המינימליסטי הוא זה שאוהב יותר מכול את השימוש במסגרות – וכך גם העיצוב הנורדי־סקנדינבי, המינימליסטי במהותו. יש משהו במסגוּר של תמונה, בהוספת הטקסטורה סביב יצירת האומנות או התצלום, שיוצר מראה מינימליסטי מדויק וממוקד מאוד, בדיוק כמו שאוהב העיצוב הנורדי־סקנדינבי להציע.
כל אחד יכול ליהנות מאומנות יפה אצלו בבית
זו יכולה להיות תמונה ממוסגרת ובודדת במרכז הקיר הנוכח ביותר בחלל שתגיד, או מעין פינת אומנות שבה שלל מסגרות בגדלים שונים – פינה שתבטא את תפיסת האומנות של באי הבית. בכל אחת מהאפשרויות הללו, למסגרות יש כאן תפקיד חשוב ומשמעותי, אולי אף יותר ממה שאפשר לחשוב, שהרי בסופו של דבר מדובר באלמנט שהוא לא מהמרכזיים בתמונה. בכל זאת, ההשפעה שלו על התמונה עצמה ועל סביבתה יכולה להיות משמעותית מאוד.
את החשיבות הזו של המסגרות בעולם העיצוב, בטח בחללים מנימליסטיים כדוגמת אלו המעוצבים בסגנון הנורדי־סקנדינבי, הבינו אנשי מותג dott., המציעים כיום סדרה של קולקציות מוצרים הכוללות עד 100 עותקים, וכן סדרה אקסקלוסיבית במיוחד, אנלוגית, שבה עד 36 עותקים בלבד. כל הקולקציות מוקדשות במלואן לאומנות – ולמסגרות.
"חָבַרנו יחד לקבוצה אחת המורכבת מצלמים בעלי רקע של אדריכלות, עיצוב פנים, עיצוב גרפי ותחומי עיצוב נוספים", מספרים יניב שדה ושי אזולאי, בעלי המותג. "התחלנו את המיזם הזה בזכות אהבה גדולה לאומנות ולאסתטיקה, ואחרי שערכנו בדיקות רבות, בחרנו חומרים בקפידה, יצאנו לאור ויצרנו שפה צילומית ייחודית ומינימליסטית".
כדי להביא את היצירות הללו לכל בית בישראל, וכדי להפוך את הקולקציות לזמינות לציבור הרחב, היה חשוב לאנשי dott. לשים דגש בנושא הנגישות של המוצרים. "כל יצירה המוצגת בגלריה שלנו נולדה מתוך מחשבה, השקעה ותשומת לב לפרטים הקטנים, ומדברת בשפה אבסטרקטית־מינימליסטית, נקייה ומדויקת. כשהקמנו את dott. רצינו להכניס לחיי היום־יום של כל אדם אומנות איכותית, מרגשת, מעניינת ונגישה. כל זה חלק מהתפיסה שלנו את האומנות: אנו מאמינים שהיא צריכה להיות מוצר שכל אחד יכול לרכוש, ובכל מקום".
לבחור את המסגרת המתאימה ואת המראה המתאים – מהבית
אולי בהשפעת הקורונה, ואולי בלי קשר לכך, הקימו אנשי dott. את הגלריה המקוונת שלהם, באתר dott.gallery. כחלק מאותה תפיסה מוכוונת נגישות, מציעה הגלריה את מבחר המוצרים של המותג בבחירה פשוטה וקלה, כולל גודל המסגרת, הצבע, הסגנון והטקסטורה. אין ספק שעבור הצרכן הממוצע, העובדה שאפשר לעשות את כל זה מהטלפון החכם או מכיסא המחשב בבית, משנה את כל התמונה, תרתי משמע.
כבעלי ניסיון עשיר בעולם האומנות, וכמי שמחזיקים בתפיסה עיצובית ברורה, משתפים אנשי המותג בשלושה טיפים מועילים. הראשון – יצירות קטנות יחסית ניתן להניח בכל מיני מקומות, בצורה יצירתית ומקורית, ולא רק לקבוע בקיר; השני – יצירות אבסטרקטיות יכולות להיות מונחות באוריינטציית רוחב או אורך, לבחירתכם, גם אם נדמה שיש להן 'כיוון' או מנח שנקבע מראש. בדרך זו אפשר גם כן להשיג מראה מקורי וייחודי; השלישי – גם יצירה שתניחו על ספסל כניסה, על מדף בולט לעין, יצירה אבסטרקטית מאוד, מינימליסטית או אפילו עם טקסטורה אנלוגית קטנה יכולה לשמש כ'אוצרת האומנות' שלכם, בבית או במשרד.
ואם אתם מחפשים עוד טיפים חביבים כאלו או רוצים להתייעץ – החבר'ה של dott. חביבים מאוד ותמיד ישמחו לעזור. הרגישו חופשי לפנות אליהם דרך האתר או עמוד הפייסבוק שלהם, בכל מקרה של שאלה או עצה נדרשת.
עוד משתפים שי ויניב בפינת השראה – פינה פרטית אהובה ומעוצבת, ובמקרה הזה: הסלון בביתו של שי. "יש בו שילוב של ספת תלת בהירה, באוף־ווייט, עם גימורים דקים, שולחן זכוכית מלבנִי בעיצוב ובייצור עצמי, שני כיסאות ישיבה רחבים מעץ עם מושבי בד בהירים (אוף־ווייט), שטיח חבלים גדול, קקטוס גבוה בתוך כלי חרס גדול לצד הספה ואוסף של יצירות קרמיקה ממקומות שונים ברחבי העולם. יחד כל אלו יוצרים מראה מיוחד במינו".
כפי שאפשר להבין, מסגרות יכולות להיות הרבה יותר מאשר אותו פריט פונקציונלי מוכר – הם יכולות להתוות מראה של קיר שלם, או להשתלב בקו העיצובי של החלל כולו. מה שבטוח הוא שבעזרתן תוכלו להוסיף עוד קריצה חביבה של עיצוב ויצירתיות לבית שלכם.
הטבה לגולשי המגזין:
dott.crazy10 – קוד הנחה של 10% על כל הגלריה ועל כל הרכישה פעם אחת לכל משתמש עם קוד קופון
שווה ביקור
לעמוד האינסטגרם של dott. לחצו כאן
לעמוד הפייסבוק של dott. לחצו כאן
לאתר של dott. לחצו כאן